Новини кафедри

 

Випуск

29 березня 2024р. у залі засідань Національного лісотехнічного університету України відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів магістрів-випускникам 2024 року спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 281 «Управління та адміністрування».

Сердечно вітаємо магістрів з успішним завершенням навчання та отриманням дипломів! Бажаємо усім випускникам творчої наснаги у подальшій діяльності, а також особистого та професійного зростання!

Безымянный Викладачі кафедри обліку і аудиту д.е.н., професор, завідувач кафедри Гарасим П.М., к.е.н., доцент Грицак О.С., к.е.н., доцент Колінько Н.І., к.е.н., доцент Клим Н.М., к.е.н.,доцент Шутка С.Є. з 18.09.2023 по 24.12.2023 р. успішно пройшли тренінг-курс “Інтерактивний контент”, який був розроблений у рамках міжнародного проєкту НЛТУ України у співпраці із Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) “Joint teaching and learning for empowerment and resilience of Ukrainian academia” та організований відділом професійного розвитку спільно з тренерами з Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій НЛТУ.
Учасники тренінгу отримали теоретичні знання з основ сторітелінгу та поширення результатів творчих і наукових проєктів, а також практичні навички створення сучасного інтерактивного контенту, який дозволяє урізноманітнити навчальний процес засобами якісної візуалізації.
05.03.2024 року керівник відділу професійного розвитку, кандидат економічних наук, професор Андрій ЛІПЕНЦЕВ привітав учасників і тренерів з успішним завершенням курсу в вручив сертифікати.
photo 2024 03 05 08 09 28

Сьогодні 04.03.2024 р.  на кафедрі обліку і аудиту НЛТУ України відбулася зустріч зі студентами першого курсу спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» на тему: «Формування світоглядних орієнтацій студентів у сучасних умовах». Мета зустрічі - сприяти студентам у набутті соціального досвіду поведінки, індивідуального самовираження, формування громадянської позиції, ціннісних орієнтацій та розвитку індивідуальних якостей особистості.

захист дипломів 23.01.24

захист дипломів 24.01.24

23-25 січня 2024 р. відбувся захист кваліфікаційних робіт магістра зі спеціальності 071 "Облік і оподаткування"

Здобувачі продемонстрували високий рівень теоретичної та практичної підготовки, застосували сучасні наукові підходи і на високому рівні представили результати досліджень.

Від щирого серця вітаємо з успішним захистом і бажаємо професійного зростання, невичерпної енергії, нових досягнень та успішного працевлаштування за фахом!

ФБ 11 11 грудня 2023 р. на кафедрі обліку і аудиту відбулася зустріч членів проектної групи та студентів групи ФБ-11 для обговорення освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Основною метою зустрічі було обговорити наявні питання щодо компетентностей та програмних результатів навчання, які потрібні для подальшої професійної діяльності, структурно-логічну послідовність вивчення навчальних дисциплін, перелік та обсяг обовʼязкових компонентів. Було висунуто й запропоновано доцільні ідеї та поради щодо покращення здобуття освіти за даною спеціальністю.
Сетрифікат

Кафедра обліку і аудиту отримала сертифікат Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти про акредитацію освітньої програми «Облік і оподаткування» підготовки магістрів за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування», що підтверджує, що НЛТУ України  є конкурентоспроможним і відповідальним за якість викладання та навчання!

Колектив кафедри щиро дякує всім, хто допомагав, підтримував та вболівав: колегам, викладачам освітньої програми, студентам, дирекції ІЕЕМ, кафедрам університету, а особливо кафедрі публічного управління та адміністрування, адміністрації НЛТУ України, студентському самоврядуванню, нашим випускникам та стейхолдерам!

Надалі намагатимемось тримати високу планку і досягати поставлених цілей для наших здобувачів освіти за всіма освітніми програмами для їх успішного майбутнього!

411239238 3650700565250049 6852475523704504568 n Студенти групи ФБ-11 в рамках форм неформальної освіти пройшли курс «Просто про гроші» на онлайн-платформі Prometheus. В результаті навчання, здобули базові знання в сфері банківських послуг і фінансової безпеки та отримали практичні поради від фахівців банківської справи щодо управління особистими фінансами. По закінченню курсу, виконавши необхідні завдання і набравши достатню кількість балів, студенти отримали сертифікати.
3

23 листопада відбулась 75 студентська науково-технічна конференція, підсекція «Проблеми і перспективи розвитку готельно-ресторанного бізнесу».

Всі доповіді учасників наукового зібрання відзначалися високою якістю наукового викладу, багато з них мають прикладний характер.

Дякуємо за цікаві та інформативні доповіді, а також справжній інтерес та активність!

Бажаємо подальших успіхів у навчанні на шляху до освоєння своєї спеціальності! Детальніше...

Бойчук page 0001

Задорожня page 0001

Сертифікат ГРС 11

Вважається, що самоосвіта є наслідком освіти й обов’язковою умовою її ефективності. Взаємозв’язок процесів освіти і самоосвіти зумовлений тим, що: самоосвіта сприяє накопиченню знань, формуванню інтелекту, розвитку розумових сил і здібностей, виробленню культури розумової праці; самоосвіта є інформативним процесом, складовою розумового самовиховання, завдяки якому виробляються якості, необхідні для успішного оволодіння знаннями.

Тому кафедра Обліку і аудиту завжди сприяє бажанням студентів до неформальної чи інформальної освіти.

Студенти групи ГРС-11 пройшли cпецкурс для HoReCa від Coca-Cola: переглянули модулі (15 інтерв'ю з досвідченими експертами у готельно-ресторанній сфері), закріпили інформацію тестами після кожного відео, наприкінці курсу пройшли фінальний тест та отримали сертифікати.

Подяка ГРС

В переддень Дня студента на Вченій раді Інституту екологічної економіки і менеджменту були відзначені студенти університету Подяками від Ректора НЛТУ України, професора Володимира Загорського.

За активну участь у просуванні в соцмережах кафедри Обліку і аудиту. Подяки вручив в.о. директор інституту доц. Микола Матвеєв.

Сподіваємось, їхні зусилля дадуть гарні результати – підвищить пізнаваність і поліпшить імідж спеціальностей, згуртує студентів і потенційно збільшить кількість абітурієнтів.

Магістри ОПП подяка

На Вченій раді Інституту екологічної економіки і менеджменту, в переддень Дня студента, з ініціативи кафедри Обліку і аудиту, були відзначені студенти університету Подяками від Ректора НЛТУ України, професора Володимира Загорського.

Наші неймовірні студенти вразили своєю ерудованістю, організованістю, оригінальністю та креативністю експертну комісію.

Неможливо когось виділити, тому щира подяка всім за активну участь у процесі акредитації магістерської програми “Облік і оподаткування”.
Обговорення ОПП 072 15.11.23

15 листопада 2023 року відбулася робоча зустріч проєктної групи освітньо-професійної програми “Управління фінансами у підприємництві та публічній сфері” для здобувачів І (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 072 “Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок”: завідувача кафедри проф. Гарасима П.П., гаранта доц. Мандрика В.О., доц. Говди Г.А., доц. Новак У.П. щодо обговорення та удосконалення ОПП.

У ході зустрічі особливу увагу приділено обґрунтованості ОПП, її структурній та логічній побудові, переліку та обсягу обов’язкових компонентів, що сприятиме наданню системних та якісних професійних знань, вмінь та навичок та забезпечить набуття здобувачами вищої освіти необхідних компетентностей за вказаною спеціальністю.

Обговорення ОПП 071 14.11.23 14 листопада 2023 року відбулася робоча зустріч проектної групи магістерської освітньо-професійної програми “Облік і оподаткування”: гаранта проф. Гарасима П.М., доц. Клим Н.М., доц. Воляник Г.М. і доц. Шутки С.Є. щодо обговорення та удосконалення ОПП. Під час обговорення питань стосовно змісту підготовки фахівців висловлено багато ґрунтованих думок та слушних рекомендацій, які будуть враховані для покращення якості підготовки магістрів за вказаною ОПП.

Жінчин Марта

Синюга Олег

Студенти спеціальності 071 “Облік і оподаткування” 4-го курсу Олег Синюга та Марта Жінчин в рамках неформальної освіти з 10 по 23 жовтня 2023 р. навчались на онлайн курсі “Аудитор і професійний бухгалтер” від Nexia DK. Auditors & Consultants, яка є членом всесвітньої мережі провідних незалежних аудиторських та консалтингових компаній Nexia. 

Програма курсу передбачала вивчення таких модулів:

  • Accountant in Business;
  • Management Accounting;
  • Financial Accounting;
  • Excel для аудиторів.
Під час вивчення курсу студенти поглибили знання про управлінський, міжнародний фінансовий облік та аудит, отримали багато прикладної корисної інформації від практиків (сертифікованих професійних аудиторів), розбираючи цікаві кейси, відвідували вебінари з використання Excel в роботі аудитора. По завершенні студенти отримали сертифікати про проходження курсу. 
політех 2    10 листопада 2023 р., у Міжнародний день бухгалтера та аудитора, викладачі та студенти кафедри обліку і аудиту взяли участь у ІХ Міжнародній студентській науковій конференції “Облік, аналіз і контроль в системі управління суб’єктами економіки”, яку організовувала кафедра обліку та аналізу Національного університету “Львівська політехніка”. Детальніше
конференція 73

10 листопада 2023 р. відбулася щорічна 73-тя науково-технічна конференція професорсько-викладацького складу, наукових працівників, докторантів та аспірантів підсекції кафедри обліку і аудиту НЛТУ України. Учасники висвітлили проблематику власних наукових досліджень, обмінялись ідеями, науковими розробками та практичними рекомендаціями щодо удосконалення механізмів обліку, фінансів, аудиту та оподаткування, а також стратегій розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Жвава дискусія стане основою для подальшої наукової роботи. Детальніше

Міжнародний день бухгалтера 2023 Колектив кафедри обліку і аудиту Національного лісотехнічного університету України вітає всіх колег, практикуючих бухгалтерів, аудиторів, студентів, випускників та всіх друзів кафедри з Міжнародним днем бухгалтера!
Щиро бажаємо, усі цифри не заполонили Ваше життя на 100%, щоб був час для пригод, подорожей, яскравих днів, теплих зустрічей та найрідніших людей! Щастя Вам бажаємо, нехай здоров’я і прекрасний настрій завжди допомагають вам досягати нових вершин під мирним небом України! 

Вебінар Клим 1

Вебінар Клим 2

08.11.2023 р. викладачі та студенти кафедри Обліку і аудиту прийняли участь у вебінарі «Всі перевірки ресторанного бізнесу та комунікація зі службами — погляд юриста vs бухгалтер». Розглянули усі види перевірок та кейс щодо перевірки закладу а також отримали відповіді на запитання від спікерів Олександра Сіроштана та Олександри Герасименко. 
дулин анонс 25 жовтня з ініціативи доцентки кафедри обліку і аудиту НЛТУ України Уляни Новак та підтримки колективу цієї кафедри у Національному лісотехнічному університеті України відбулася ексклюзивна зустріч студентів із Ігорем Дулиним – успішним бізнесменом, співорганізатором благодійних проєктів, коучем з молодіжного підприємництва та екоамбасадором. Відкрив захід директор Навчально-наукового інституту екологічної економіки і менеджменту НЛТУ України, доцент Микола Матвеєв. Детальніше... 
photo 2023 11 15 09 31 52

Студенти групи ФБ-11 в режимі онлайн відвідали «День відкритих дверей у Міністерстві фінансів України», який пройшов 05.10.2023 р. у ДПУ. Під час зустрічі мали змогу ознайомитися з діяльністю, структурою, внутрішніми процесами та системою роботи Мінфіну, актуальними вакансіями та процесом проходження відбору, можливостями для стажування студентів. Дізналися про можливості кар'єрного зростання, культуру тімбілдінгу та організацію цікавих заходів для співробітників. Дякуємо організаторам за можливість долучитися до зустрічі!

крисюк реклама    11.10.2023 р. у Львові ініціаторка Greening of the Planet, Голова Міжнародного штабу допомоги українцям, президентка Business Woman Club Аня Крисюк на зустрічі з ректором закладу Володимиром Загорським обговорила питання про співробітництво з глобальною екоініціативою Greening of the Planet та запросила співробітників та студентів долучитися до Акції «1 мільйон дерев памʼяті та життя», що відбудеться 28 жовтня. Було підписано меморандум про співпрацю.Більше...
photo 2023 09 26 15 25 21

  Освітній онлайн-проєкт для студентів «КРАЩІ – з УКРТЕЛЕКОМ» запрошує студентів 2-5 курсів та цьогорічних випускників взяти участь в новому 11 сезоні: «ДО ПЕРЕМОГИ – з УКРТЕЛЕКОМ»!
Старт проєкту 23.10.2023. Анкети приймаємо до 13.10.2023.
   Пориньте у світ Телекомунікаційного бізнесу!
   Прокачайте скіли із розробки, планування та захисту проєктів, презентації та публічних виступів, роботи в команді. 
   Дізнайтеся, як збалансувати сфери свого життя, де межі вашої відповідальності, як навчитися мислити критично.
  Отримайте купу вражень та нових корисних знайомств! Зробіть свій вклад в нашу омріяну Перемогу! ⠀
  Найкращих випускників чекає запрошення на оплачуване стажування в компанії «УКРТЕЛЕКОМ» та ще багато приємних сюрпризів. ⠀
  Бажаєте отримувати корисні поради від експертів із підбору та розвитку персоналу, а також першими дізнаватись про вакансії та можливості для молоді в компанії УКРТЕЛЕКОМ підписуйтесь на наші сторінки в соціальних мережах:

Інстаграм (https://www.instagram.com/the_best_with_ukrtelecom)
Фейсбук (https://www.facebook.com/bestwithukt)

photo 2023 05 27 12 32 29  Вибір професії є важливим етапом у житті кожної особи, і правильне визначення своїх професійних цілей може мати великий вплив на подальший життєвий шлях та успіх. Враховуючи непрості обставини, з якими стикаються молоді люди в часі особливого військового стану в Україні, важливо надати їм належну підтримку та допомогу у виборі майбутньої професії. Саме тому, викладачі кафедри обліку і аудиту НЛТУ України активно долучаються до професійної орієнтації випускників шкіл, ліцеїв, професійних училищ та коледжів. Детальніше...
photo 2023 05 12 16 16 05

 Зустріч зі студентами- бакалаврами щодо обговорення ОПП «Облік і оподаткування».

 09.05.2023 відбулась зустріч із студентами- бакалаврами спеціальності 071 «Облік і оподаткування» присвячена обговоренню освітньо-професійної програми на 2023/2024 навчальний рік.

Детальніше...

photo 2023 05 10 10 44 21   08.05.2023 р. викладачі кафедри обліку і аудиту НЛТУ України к.е.н., доцент Грицак О.С., к.е.н., доцент Клим Н.М. з дружнім візитом у рамках профорієнтаційної роботи відвідали ДНЗ «Новояворівське ВПУ».
  Під час зустрічі випускників було ознайомлено з історією НЛТУ України, із освітньо-професійними програмами спеціальностей 071 «Облік і оподаткування», 072«Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», 241 «Готельно-ресторанна справа», з навчальним процесом університету, напрямками співпраці кафедри обліку і аудиту зі стейкхолдерами, можливостями навчання та проведення студентського життя в НЛТУ України.
photo 2023 05 25 19 44 35 7 травня 2023 року відбулося засідання круглого столу за участю студентського активу, роботодавців та робочої групи з метою пошуку шляхів покращення освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності  241 «Готельно-ресторанна справа» Детальніше ...
photo 2023 05 10 09 39 01 11 квітня 2023 року у процесі розширеного засідання  проєктної групи (д.е.н., професор Гарасим П.М. – гарант освітньої програми, к.е.н., доцент Клим Н.М., к.е.н., доцент Воляник Г.М., к.е.н., доцент Шутка С.Є.) кафедри обліку і аудиту відбулося обговорення освітньо-професійної програми освітнього ступеня магістр спеціальності 071 “Облік і оподаткування”. Детальніше...
ОПП 1

17 березня 2023 р. на кафедрі обліку і аудиту, в рамках обговорення освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності  071 «Облік і оподаткування», відбулося засідання круглого столу. Детальніше...

photo 2023 03 15 18 03 56

14 березня 2023 року, на честь 10-річчя з дня заснування Агенства з МСФЗ, викладачі та студенти кафедри обліку і аудиту НЛТУ України  прийняли участь у відкритій онлайн-конференції “МСФЗ в Україні: шлях завдовжки в 10 років”.

Ініціатор конференції - Агенство з МСФЗ, модератор – засновник та генеральний директор Агенства з МСФЗ Олена Харламова. Детальніше

112  01.03.2023 року на кафедрі обліку і аудиту відбувся круглий стіл на тему «Бухгалтерський облік в управлінні підприємством під час воєнного стану» Детальніше... 
conf
25 листопада, відбулась 74 студентська науково-технічна конференція, підсекція «Сучасні проблеми обліково-аналітичного забезпечення управління діяльністю суб’єктів господарювання».
Щиро дякуємо студентам та їх науковим керівникам за високий рівень підготовки, креативність, застосування новітніх технологій та актуальні теми доповідей! Детальніше...
 
conf vuk Відбулася щорічна 72-та науково-технічна конференція професорсько-викладацького складу, наукових працівників, докторантів та аспірантів підсекції кафедри обліку і аудиту НЛТУ України. Представлені учасниками доповіді на актуальні теми обліку, оподаткування та контролю в умовах воєнного стану викликали жваву дискусію та обговорення шляхів їх вирішення.
stakeholder 10 листопада 2022 р. з нагоди Міжнародного дня бухгалтера відбулась зустріч студентів першого та другого рівнів вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та викладачів з менеджеркою з регіонального розвитку АССА Польщі, України та країн Балтії Вікторії Волотовської, в рамках якої обговорено презентацію «Розкрий свій потенціал з АССА».
Фокус групи 1  Студенти магістратури спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 073 «Менеджмент» 18 жовтня 2022 р. брали участь у фокус-групах з обговорення результатів анкетування потреб студентства у цифрових компетенціях, що мало на меті проаналізувати виклики й оцінити потреби студентів під час дистанційного навчання в умовах війни в Україні. Детальніше...
підричник клим

Доцент Клим Н.М. підготувала і опублікувала підручник «Бухгалтерський облік». Він є другим виданням і враховує зміни у законодавчих актах, що регулюють питання обліку і формування фінансової звітності підприємств України станом на 2021 рік.

У підручнику розглянуто основні теми з теорії бухгалтерського обліку, організації і практики ведення фінансового обліку, складання і подання фінансової звітності на підприємствах України. За кожною із тем курсу «Бухгалтерський облік» подано лекційний матеріал, питання для самоконтролю, завдання для перевірки знань, тести.

Клим Н.М. Бухгалтерський облік: підручник: 2-е вид., переробл. і доповн. Львів: «Галицька видавнича спілка», 2021. 428 с. ISBN 978-617-8092-00-9

ціннісні оієнтири 1

ціннісні оієнтири 2

Сьогодні відбулась презентація результатів Всеукраїнського опитування "Ціннісні орієнтири українського студентства", яке здійснювалось в рамках міжнародного проєкту Еразмус + напряму ім. Жана Монне Українською Асоціацією Викладачів та Дослідників Європейської інтеграції за сприяння та підтримки МОН України. Куратори фокус-групи від НЛТУ України (к.е.н., доц. Грицак О.С., к.е.н., доц. Клим Н.М.,) висловлюють вдячність організаторам - Голові Правління асоціації, к.е.н. з державного управління п. Ірині Сікорській та д.ф.н., членкині команди APREI п. Олені Тупахіній за плідну співпрацю та вагомий внесок у розробку ефективної стратегії формування проєвропейських ціннісних орієнтирів у студентському середовищі.

приїзд Хуста  В суботній сонячний день у теплій атмосфері відбулась зустріч з студентами і викладачами Закарпатського лісотехнічного фахового коледжу. Завідувач кафедри д.е.н., проф. Гарасим П.М., доценти Говда Г.М., Грицак О.С. та Новак У.П. разом з студентами гр. ОА-31, ОА-41 ознайомили гостей з перевагами та особливостями навчання в університеті.
 NLTU

V Міжнародна студентська інтернет-конференція «Стан та перспективи розвитку обліку, аналізу, контролю і оподаткування в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів»детальніше.. 

 20190430 193754 Доцент Новак У.П. проходила стажування з 29 квітня 2019 р. до 03 травня 2019 р. в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) детальніше.. 
3 1br Уже доброю традицією стала участь студентів спеціальності «Облік і оподаткування» НЛТУ України разом із викладачами кафедри обліку і аудиту (к.е.н., доц. Новак У.П. та к.е.н., доц. Говда Г.А.) у Студентському брейн-рингу детальніше.. 
2 2v В лютому 2019 року у Залі засідань НЛТУ України в урочистій святковій атмосфері відбулось вручення дипломів про здобуття освітнього ступеня «Магістр» студентам Навчально-наукового інституту екологічної економіки і менеджменту, зокрема спеціальності 071 «Облік і оподаткування» детальніше.. 
 11  

На кафедрі діє студентське наукове товариство, яке охоплює студентів 3-5 курсів. Студентська наукова робота на кафедрі обліку і аудиту проводилась у таких формах: детальніше.. 

 

 

 

 

  • Воляник Галина Михайлівна Воляник Галина Михайлівна

    кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Профіль Google Scholar Профіль ORCID Профіль Scopus volianyk@nltu.edu.ua Сфера наукових інтересів Формування новітньої парадигми підготовки здобувачів вищої освіти з обліку і оподаткування в умовах євроінтеграційних процесів України та воєнного стану. Проблеми та перспективи розвитку фінансового обліку в умовах цифрової економіки. Особливості облікового процесу та оподаткування діяльності суб’єктів ринку в умовах воєнного стану Обліково-аналітичне забезпечення системи менеджменту підприємства у відповідності до Міжнародних та національних стандартів обліку. Особливості застосування Digital-маркетингу та Event-маркетингу на ринку освітніх послуг Обліково-аналітичне забезпечення економічної безпеки суб'єктів господарювання. Навчальні дисципліни, які викладає «Фінансовий облік-1» «Фінансовий облік-2» «Облік у банках» «Аналіз господарської діяльності» «Облік і звітність підприємств за міжнародними стандартами»        Автор понад 150 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі: 7 навчальних посібників та двох підручників, 4 з них з грифом МОН України: «Облік зовнішньоекономічної діяльності» (2012), «Фінансовий облік-1» (2013), «Інформаційні системи и технології в обліку» (2014, 2016, 2018),«Облік і звітність в оподаткуванні» (2014),«Управлінський облік» (2016), «Фінансовий облік-2» (2016), «Організація обліку» (2018), «Облік на підприємствах малого бізнесу» (2018), «Фінансовий облік-2» (2019), «Облік зовнішньоекономічної діяльності» (2021). Підвищення кваліфікації Науково-дослідний інститут Люблінського науково-технічного парку   (Республіка Польща) та ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» (м. Київ, Україна), дистанційне Міжнародне підвищення кваліфікації наукових, науково-педагогічних …

    [Read more]

  • Гарасим Петро Миколайович Гарасим Петро Миколайович

    Завідувач кафедри, доктор економічних наук, професор, академік Академії економічних наук України за спеціальністю "Облік і аудит" Профіль Google Scholar Профіль ORCID У 1975 р. закінчив з відзнакою економічний факультет Львівського сільськогосподарського інституту (спеціальність – «Бухгалтерський облік у сільському господарстві»). В 1984 році захистив кандидатську, у 1996 році – докторську дисертацію на тему «Методологічні аспекти оцінки ефективності та відтворення основних фондів при реформуванні сільськогосподарських підприємств ( на матеріалах Західного регіону України)». У 2001 році присвоєно вчене звання професора кафедри бухгалтерського обліку і аудиту. Упродовж 1993-2003р. – декан економічного факультету, з 1998 до 2005 року – завідувач кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Львівського державного аграрного університету. З 2005 року до 2015 року – декан обліково-економічного факультету, професор кафедри обліку і аудиту Львівської державної фінансової академії, з 01.09.2015 року – професор кафедри обліку і аудиту Львівського національного університету імені Івана Франка. З 2016 року обіймає посаду завідувача кафедри обліку і аудиту НЛТУ України. Здійснює керівництво науковою тематикою міжнародних проектів, підготовкою аспірантів і здобувачів, співпрацює з багатьма науковими закладами України та за її межами. Під його керівництвом підготовлено і захищено дванадцять кандидатських дисертацій. Приймає активну участь у науково-громадській роботі, є членом спеціалізованих рад із захисту докторських і кандидатських дисертацій, постійно виступає з обліково-економічною тематикою, проводить активну…

    [Read more]

  • Колінько Наталія Іванівна Колінько Наталія Іванівна

    кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Профіль Google Scholar Профіль ORCID Сфера наукових інтересів організація управлінського обліку витрат на підприємствах лісового сектору і суміжних галузей податкові регулятори економічної та екологічної безпеки суб’єктів господарювання проблеми підготовки фахівців з обліку і оподаткування в сучасних умовах Навчальні дисципліни, які викладає Управлінський облік, Облік і звітність в оподаткуванні, Звітність підприємств, Податкова політика, Стратегічний управлінський облік   Облік і звітність в оподаткуванні: [навчальний посібник] (гриф МОН України №1/11-14918 від 02.10.2013):/ / Н.І.Колінько, М.М.Огородник, Г.М. Воляник, С.Є. Шутка – Львів: Ліга-Прес, 2014. – 453 с. Управлінський облік»: [навчальний посібник] (рекомендований Вченою радою НЛТУ України протокол № 5 від 21.05. 2015р.):/ Н.І. Колінько, Г.М. Воляник, С.Є. Шутка – Львів: Ліга-Прес, 2016. – 378с.  Фінансовий облік – 2: [навчальний посібник] (рекомендовано вченою радою НЛТУ протокол № 9 від 27.10.2016 р.) / П.М. Гарасим, Г.М. Воляник, Н.І. Колінько, С.Є. Шутка. – Львів: ТзОВ «Ліга-Прес», 2016. –332 с. Облік на підприємствах малого бізнесу [навчальний посібник] / П.М. Гарасим, С.Є. Шутка, Г.М. Воляник, Н.І. Колінько – Львів: ТзОВ «Ліга-Прес», 2018. –370 с. Статистика [навчальний посібник] / П.М. Гарасим, Н.І. Колінько. – Львів: Львів :Сполом, 2019. – 220 с. Гарасим П.М., Шутка С.Є., Воляник Г.М., Колінько Н.І. Облік зовнішньоекономічної діяльності:…

    [Read more]

  • Говда  Галина  Анатоліївна Говда Галина Анатоліївна

    кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Профіль Google Scholar Профіль ORCID Сфера наукових інтересів Проблеми та перспективи розвитку системи державного фінансового контролю в Україні Особливості обліку та оподаткування суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану Новітні методики визначення конкурентоспроможності суб’єктів ринку з урахуванням екологічної складової Особливості облікового процесу та звітності в умовах цифровізації економіки Грошові та фінансово-кредитні відносини між суб’єктами економічних відносин в умовах карантинних обмежень та воєнного стану Сфера застосування міжнародних стандартів фінансової звітності в умовах розширення євроінтеграції України та обмежень воєнного стану. Навчальні дисципліни, які викладає Державний фінансовий контроль Електронна звітність Гроші і кредит Фінанси, гроші і кредит Основи міжнародних стандартів фінансової звітності (Основи МСФЗ) Бухгалтерський облік Основи обліку і податкової політики на підприємствах галузі (для студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології») Автор понад 70 наукових та навчально-методичних праць з питань обліку, грошово-кредитних відносин, фінансового контролю. Підвищення кваліфікації 1) ТОВ «Академія цифрового розвитку» (м. Київ) , курс «Цифрові інструменти Google для освіти» (базовий рівень) (дистанційна форма навчання), 30.01.2023-12.02.2023 р. (загальний обсяг – 30 год / 1 кредит EСTS) Сертифікат №GDTfE-07-Б-06523 від 12.02.2023 р. 2) Міністерство освіти і науки України, державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової перед вищої освіти» (м. Київ), підвищення кваліфікації викладачів закладів вищої освіти…

    [Read more]

  • Клим Надія Михайлівна Клим Надія Михайлівна

    – кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Профіль Google Scholar Профіль ORCID Профіль Scopus klym.nadya@gmail.com  Сфера наукових інтересів: Регіональна економіка: соціально-культурна сфера (територіальна організація та особливості розвитку). Формування обліково-аналітичної системи та механізму ефективного управління економічною діяльністю суб’єктів господарювання на еколого-економічних засадах. Теорія і практика обліку і контролю діяльності суб’єктів господарювання в умовах діджиталізації. Стратегічне державне регулювання та економічна безпека в умовах військового стану. Особливості оподаткування та обліково-аудиторського забезпечення підприємств лісової галузі в умовах війни.  Навчальні дисципліни, які викладає: «Бухгалтерський облік» «Облік і аудит» «Бухгалтерський облік в управлінні підприємством» «Організація і методика аудиту». Авторка більше 180-ти фахових наукових та навчально-методичних праць, у тому числі трьох навчальних посібників – «Економічний аналіз виробничої діяльності лісогосподарських і деревообробних підприємств (у співавторстві з грифом МОН України, 1999 р.), «Бухгалтерський облік» - (одноосібно, 2014 р.), «Організація обліку в галузях економіки» (у співавторстві, 2018 р.), одного підручника «Бухгалтерський облік» (одноосібно, 2021 р.) та 9-ти колективних монографій (2013 – 2021 рр.), 5-ти публікацій у наукових виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus та Web of Science Core Collection, має 5 авторських свідоцтв. У 2017 р. здобула ступінь магістра за спеціальністю «Правознавство».  Виконавець науково-дослідних тем: «Схема (прогноз) розвитку і розміщення продуктивних сил України та її регіонів на тривалу…

    [Read more]

  • Мандрик Василь Олегович Мандрик Василь Олегович

    кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Профіль Google Scholar Профіль ORCID Сфера наукових інтересів проблеми теорії та практики екологічно орієнтованої економіки на мікро- та макрорівнях удосконалення системи екологічного оподаткування в Україні сучасні тенденції та перспективи використання крипто валют фінансова система, бюджетна система та фінансова політика держави, фінансові аспекти соціальної функції держави, фінансовий ринок і біржова діяльність, фіскальна політика та податкова система, фінанси суб’єктів господарювання, міжнародні фінансові системи. Навчальні дисципліни, які викладає «Фінанси» «Фінанси, гроші та кредит» «Еколого-економічний аналіз» «Економіка праці і соціально трудові відносини» «Фінанси підприємств» «Страхування» Автор понад 70 наукових і навчально-методичних праць, у тому числі наукових статей та тез доповідей конференцій.  Підвищення кваліфікації Національний лісотехнічний університет України, курси підвищення кваліфікації з організації та володіння технологіями дистанційного навчання на базі віртуального навчального середовища НЛТУ України, 28.09.2020 – 24.12.2020, Свідоцтво про підвищення кваліфікації 21 СПВ 02070996 № 9 від 25.01.2021 р. Львівський національний університет імені Івана Франка, тема стажування - «Сучасні проблеми розвитку економічного аналізу та фінансового обліку як інструментів ефективної діяльності», 19.10.2020 – 30.10.2020 р., довідка № 3351-У від 03.12.2020 р., 180 год./6 кред.

    [Read more]

  • Новак Уляна Павлівна Новак Уляна Павлівна

    кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту   Профіль Google Scholar Профіль ORCID   Сфера наукових інтересів організація та методика ведення бухгалтерського обліку за видами економічної діяльності; теорія аудиту і концептуальні основи розвитку аудиторської діяльності; особливості організації судово-бухгалтерської експертизи, як важливого виду фінансового контролю; еколого-економічні інструменти забезпечення сталого розвитку. Навчальні дисципліни, які викладає «Аудит» «Санаційний аудит» «Екологічний аудит» «Організація обліку у галузях економіки» «Облік на підприємствах сфери послуг» «Судово-бухгалтерська експертиза» Автор понад 100 наукових і навчально-методичних праць, у тому числі у співавторстві: 6 колективних монографій (2012, 2013, 2014, 2020), навчального посібника «Організація обліку в галузях економіки» (2018), наукових статей та тез доповідей конференцій.  Підвищення кваліфікації Університет сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина), Міжнародне підвищення кваліфікації наукових, науково-педагогічних працівників та працівників освітніх закладів, 29.04.2019р. - 03.05.2019 р., сертифікат від 03.05.2019р., 1 кредит. Національний лісотехнічний університет України, курси підвищення кваліфікації з організації та володіння технологіями дистанційного навчання на базі віртуального навчального середовища НЛТУ України, 01.02.2021 р. - 20.04.2021 р., свідоцтво про підвищення кваліфікації 21 СПВ 02070996 № 79 від 31.05.2021 р., 180 годин / 6 кредитів. Наукові публікації – Publ.Science, цикл навчальних вебінарів з наукометрії «Головні метрики сучасної науки. Scopus та Web of Science, лютий 2021 р., сертифікат №АА 1544 від 12.02.2021 р., 10 годин /…

    [Read more]

  • Шутка Світлана Євгенівна Шутка Світлана Євгенівна

    кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Профіль Google Scholar Профіль ORCID Профіль Scopus     Сфера наукових інтересів фундаментальні і прикладні наукові дослідження у сфері бухгалтерського обліку та оподаткування зовнішньоекономічної діяльності підприємств в умовах глобалізаційних перетворень; стратегічні пріоритети розвитку малих підприємств в умовах модернізації економіки; бюджетний облік та облікове забезпечення управління економічними суб’єктами бюджетної сфери; методологія стратегічного аналізу; дослідження актуальних аспектів менеджменту підприємств в сучасних умовах господарювання; проблеми розвитку бухгалтерського обліку для забезпечення сталого розвитку економіки України. Навчальні дисципліни, які викладає «Облік зовнішньоекономічної діяльності» «Організація обліку на підприємствах малого бізнесу» «Облік в бюджетних установах» «Стратегічний аналіз» «Облік і звітність суб’єктів малого підприємництва за міжнародними та національними стандартами» Автор більше 150 публікацій, у тому числі , у тому числі: 7 навчальних посібників та 2 підручників, 4 з них з грифом МОН України: «Організація обліку на підприємствах малого бізнесу» (2007), «Облік зовнішньоекономічної діяльності» (2012), «Фінансовий облік-1» (2013), «Облік і звітність в оподаткуванні» (2014), «Управлінський облік» (2016), «Фінансовий облік – 2» (2016), «Облік на підприємствах малого бізнесу» (2018) та Фінансовий облік-2: [підручник] (2019), «Облік зовнішньоекономічної діяльності»: [підручник] (2021), а також багатьох навчально-методичного розробок. Підвищення кваліфікації Львівський національний університет імені Івана Франка, тема стажування - “Сучасні проблеми розвитку бухгалтерського обліку і стратегічного…

    [Read more]

  • Грицак Оксана Степанівна Грицак Оксана Степанівна

    кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Профіль Google Scholar Профіль ORCID Профіль Scopus hrytsak@nltu.edu.ua Сфера наукових інтересів удосконалення обліково-аналітичного забезпечення виконання зобов’язань науково-практичні підходи щодо ведення фінансового обліку та аудиту облік та оподаткування в умовах цифрової економіки Навчальні дисципліни, які викладає «Теорія економічного аналізу» «Місцеві бюджети» «Інноваційний розвиток підприємства» «Організація обліку» «Інформаційні системи і технології в обліку» Автор більше 70 фахових наукових і навчально-методичних праць присвячених обліку, аудиту, контролю і аналізу господарської діяльності, з них 1-ї колективної монографії  (2022 р.), 3-х публікацій у наукових виданнях, які включені до наукометричної бази Scopus, 20 наукових статей у фахових виданнях, має 5 авторських свідоцтв. Виконавець науково-дослідних тем: НДР «Теорія і практика управлінського і бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту діяльності суб’єктів господарювання» (ДР 0113 U007515) (2016-2018 рр.); НДР “Бухгалтерський облік у контексті перспектив удосконалення оподаткування підприємницької діяльності” (ДР 0118U000781), (договір №05/ 2471 від 15.01.2020 р.) Підвищення кваліфікації Курс «Міжнародні стандарти фінансової звітності» від Institute of Financial Accountants (Великобританія), «Diploma in International Financial Reporting Standards for Professionals» від 26.07.2016 № 7/2016/02668. Стажування на кафедрі Обліку і аналізу НУ «Львівська політехніка» Довідка № 666 від 05.01.2018 Курси підвищення кваліфікації за програмою «Технології дистанційного навчання на базі Віртуального навчального середовища НЛТУ України». Свідоцтво про підвищення…

    [Read more]

GREEN Blue Orange BACK TO TOP