7 жовтня 2024 року відбулося бінарне практичне заняття у формі презентації проєктів ділової гри «Від ідеї до реалізації», організоване доцентами кафедри обліку, фінансів та готельно-ресторанної справи Національного лісотехнічного університету України Наталією Колінько та Галиною Воляник.
Оскільки бінарне заняття є однією з форм реалізації міждисциплінарних зв'язків та синергією знань з кількох навчальних дисциплін («Діяльність у сфері сільського зеленого туризму», «Аналіз і фінансова діагностика діяльності суб’єктів економіки» та «Фінансовий облік-1»), викладачами було залучено до проєкту здобувачів освіти бакалаврського рівня трьох спеціальностей: 241 «Готельно-ресторанна справа», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» та 071 «Облік і оподаткування». Майбутні фахівці готельно-ресторанної справи створили шість концепцій закладів готельно-ресторанного бізнесу, фінансисти відобразили запропоновані бізнес-ідеї у фінансовому плані, а бухгалтери прийняли на облік майно новоствореного підприємства. Це дозволило підвищити пізнавальний мотив у здобувачів освіти, сформувати пізнавальну потребу і пізнавальний інтерес до майбутньої професії, а, отже, й до відповідного навчального матеріалу. Навчальний матеріал викладався послідовно і логічно, а формування бізнес-гри відбувалося поетапно, що відповідало послідовності навчальних дисциплін.
Презентоване бінарне практичне заняття є симбіозом не лише трьох навчальних дисциплін, а й командної роботи трьох спеціальностей.
На бінарне практичне заняття були запрошені експерти:
Микола Михайлович Борис – к.т.н., доцент, проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зав’язків НЛТУУ
Микола Едуардович Матвеєв – к.е.н., доцент, директор Навчально-наукового інституту бізнесу, менеджменту та маркетингу НЛТУУ
Марія Бондарчук – д.е.н., професор, академік Національної академії наук вищої освіти України, академік Академії економічних наук України, завідувачка кафедри фінансів Національного університету «Львівська політехніка»
Юрій Кравчук – головний бухгалтер ТОВ «Транс-Сервіс-1»
Зоряна Бучинська – власниця котеджно-ресторанного комплексу Lafa (Chill & Grill)
Андрій Яровий – шеф кухар гастро пабу Daily Dose.
Всі запрошені високо оцінили креативність мислення здобувачів освіти, та зазначили, що такий інструмент інформальної освіти у формі бізнес-гри:
Завдяки командній синергії знань із різних дисциплін здобувачі освіти отримали можливість побачити бізнес-процеси цілісно, що сприяє формуванню їхньої професійної компетентності.